Termék összehasonlítás
Bioínyenc

Bioínyenc

Ki gondolná, hogy 1979-ben – közel 40 évvel ezelőtt – mindössze 2 liter ásványvizet ittunk évente, ez a szám jól mutatja, hogy a magyarországi ásványvíz-fogyasztás kezdetben igencsak alacsony volt. 15 éve ez az érték már elérte az 50 litert, most pedig a fogyasztás az európai átlagnál is nagyobb, 126 liter egy évben. A hazai ásványvízpiac egyik meghatározója – a Mizse, a Primavera és Zafír magyar márkák forgalmazója –, a Magyarvíz Kft. 15 éves visszatekintéséből kiderül, hogy az ásványvizek típusaiban és kiszerelésében is jelentős változások történtek, és a megfelelő folyadékbevitel fontossága beépült a köztudatba, a folyadékbeviteli piramis segítségével pedig még az is kiderül, hogy hogyan kerülnek az elbújtatott kalóriák a szervezetünkbe. 

A Magyarvíz Kft. meghatározó szerepet tölt be a hazai ásványvíz gyártó cégek között. A Magyarvíz Kft. 2000-ben alakult, az ásványvíz kitermelése és forgalmazása 2002-ben kezdődött Lajosmizsén. A cég kezdetben döntően sajátmárkás termékeket állított elő és forgalmazott, mára a Primavera mellett két másik márkát is felépített és sikeresen forgalmaz: a Mizse (szénsavas, mentes, enyhe, ízesített variációk) és a Zafír ásványvizeket. A folyamatos fejlesztések és bővítések eredményeként számos szakmai és fogyasztói elismerésben részesültek, mint például a Mizsével a fogyasztók szavazatai alapján elnyert 2012-es és 2013-as Év terméke díj.  A társaság 2016-os árbevétele nettó 6,56 milliárd forint volt, ami 300 millió liter – 200 millió palack – ásványvizet jelent. A Mizse ásványvizet 2006 óta fogyasztjuk. 2016-ban megtörtént a Mizse márka teljeskörű arculatváltása: vidám, színes logót, letisztult címkét kapott a termékcsalád, és egy kedves polip kabalaállatot, a vásárlók döntése alapján. 2017-ben a gyártó és raktár kapacitását  is bővítik.

hétfő, 20 június 2016 20:03

A jó kenyér...

A manapság szinte minden utcasarkon van egy pékárút kínáló üzlet, mégis ritkán lehet hozzájutni jó áruhoz pl. olyan zsemléhez, ami nincs felpumpálva. Ezen rossz tapasztalataim és a pékárukban rendszeresen használt adalékanyagok miatt, körültekintően választom meg, hogy mit fogyasztok. Nemrégiben találtam rá a Jókenyér Ludwig & Mentesi márka termékeire, amit Bioínyencként is örömmel fogyaszthatok. Lelkesedésemben készítettem egy interjút a márka marketing vezetőjével Kiss Viktóriával, amit az alábbiakban olvashattok. Fogadjátok szeretettel!
szombat, 04 június 2016 12:27

Takeaway ételek

Véleményem szerint a magyar emberek szeretnek főzni és igyekeznek frissen elkészített ételeket terítékre kínálni.

kedd, 12 április 2016 09:59

Parajdi só

Minőségi élelmiszer, adalékanyag mentes! Interjú Szarvas Péterrel a Parajdi Só forgalmazójával.

csütörtök, 28 január 2016 10:50

Proxy zsírszegény joghurtital eper-banán

A Real Nature Kft. új terméke. "Lehet finom is ami egészséges?" 

Kisebb tömegből nagyobb térfogatot. A térfogatnövelők használatának alapja, hogy bomlásuk gázképződéssel jár, amely megnöveli a termék térfogatát. Az adalék anyag egy része elbomlik (pl. CO2), viszont egy részük visszamarad. Az élesztő is térfogatnövelő anyag és a belőle készített termékeket a candidiasisban szenvedők nem fogyaszthatnak.

kedd, 08 december 2015 17:38

Nixe szardínia paradicsomszószban

Nem filézett szardínia bőrében, paradicsomszószban. Legnagyobb energiát képviselő tápanyagunkat és raktározható energiaforrásunk a zsír.

vasárnap, 15 november 2015 13:53

Fehérjék az élelmiszerekben

A természettudományok egyre gyorsuló fejlődésétől nem maradt el a fehérjekémia sem. Fejlődtek a fehérjeanalitikai módszerek, ezzel együtt a fehérjék vizsgálatával foglalkozó kémikusok száma is.

csütörtök, 17 szeptember 2015 18:02

Top 10 élelmiszer- és italipari trend

Az élelmiszer és italipar hatalmas változás előtt áll, aminek mindannyian részesei, és alakítói vagyunk. Az iparágaknak ugyanis a fogyasztók által támasztott elvárásoknak meg kell felelniük a fennmaradás érdekében.

1. oldal / 2

 

Nem akarsz lemaradni? Kövess minket!

 

Az itt közzétett összetétel adatok cask tájékoztató adatok, az információk folyamatos frissítésén dolgozunk, de minden gyártói változást nem tudunk azonnal átvezetni. A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal tartalma az üzemeltető szellemi terméke, amely kizárólag a vonatkozó törvényi kereteken belül használható fel. A cikkek megírása non profit jellegűek, nem volt befolyása a tartalmi részre egyetlen gazdasági társaságnak sem. A cikkben közzétett információk és adatok informatív jellegűek és szubjektívek. Előzetes írásbeli beleegyezés nélkül a weboldal tartalmi alkotóelemei sem nyilvános sem zárt adatbázisokban nem tárolhatóak. Beleegyezés megléte esetén sem változtathatók meg a weboldal tartalmi és formai alkotóelemei közzététel céljából, ill. azok nem használhatók fel a weboldal céljaitól eltérően.

Adatvédelmi tájékoztató

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.