Nespresso vetélytárs? Lidl Bellarom kávékapszula

Készítette:  
Értékelje az írást
(25 szavazat)

Nem tévedek nagyot, ha azt mondom, nagyrészünknek kávéval indul a reggel. Lehet ez hosszú, tejhabos vagy a régi kotyogós a lényeg az, hogy felébredjünk tőle vagy csak egy kicsit kikapcsolódjunk. 

Néhány évvel ezelőtt kezdtek el itthon is megjelenni a kávéházak és a szemes kávé vetélytársai a kapszulás kávéfőzők, amelyekkel szinte játszva otthon is varázsolhattunk magunknak Latte macchiatot vagy akár egy jó kis Ristrettot.  Sajnos az áruk azonban elég borsos tud lenni a nagy márkák termékeinek. Szerencsére egyre több áruházlánc és más gyártók is piacra dobtak olyan kapszulákat, amelyek kompatibilisek a kávégépekkel, árban azonban lényegesen olcsóbbak. Ilyen Nespresso kompatibilis kávékapszulákat találhatunk például a Lidlben.

A Bellarom kávékapszula termékcsalád jelenleg háromféle változatban kapható itthon: Ristretto Espresso, Azzurro Lungo és Classico Espresso. Mindhárom doboz 10 darab őrölt, pörkölt 100% Arabica kávét tartalmazó egyadagos kávékapszulát rejt magában. A Ristretto Espresso 10-es erősségű, az Azzurro Lungo 5-ös, míg a Classico Espresso 4-es erősségű.

 

 

Nekem személyes kedvencem a Lungo és a Ristretto, melyek tényleg hozzák az elvárt erősséget. Az Azzurro Lungo kiváló alap lehet Latte készítéshez, a Ristretto Classico pedig az intenzív és bársonyos ízével felhasználható Cappuccino-hoz.

Talán az egyik legnagyobb hátránya a kávékapszula iparnak a sok hulladék és a környezetszennyezés. Az eredeti Nespresso kapszulák alumíniumból készülnek, míg az olcsóbb vetélytársak, mint például a Lidl kapszulái műanyagból vannak. A Nespresso elmondása szerint az alumínium kapszulákat könnyedén és teljesen újjászületnek a központjukban Congletonban. A műanyag termékeket pedig a többi háztartási műanyaggal együtt hasznosítják újra és ennek az a nagy előnye, hogy nem kell külön szállítási díjat fizetni az újrafeldolgozáshoz.  

Az eredeti és a csak kompatibilis termékek nagy árréssel kerülnek piaci forgalomba. Vegyük például a két Espresso terméket a Ristrettot és a Classicot. Az árakat nézve egy darab eredeti Nespresso kávékapszula 110 Ft, míg a Lidl márkája csupán 69 Ft. Az eredeti Lungo 120 forintos darabáron kapható, szemben a Lidl 69 forintjával. 

 

 

Elolvasva: 30865 alkalommal Utolsó frissítés: kedd, 14 február 2017 17:22

Írja meg véleményét

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező. HTML kód használata nem engedélyezett!

 

Nem akarsz lemaradni? Kövess minket!

 

Az itt közzétett összetétel adatok cask tájékoztató adatok, az információk folyamatos frissítésén dolgozunk, de minden gyártói változást nem tudunk azonnal átvezetni. A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal tartalma az üzemeltető szellemi terméke, amely kizárólag a vonatkozó törvényi kereteken belül használható fel. A cikkek megírása non profit jellegűek, nem volt befolyása a tartalmi részre egyetlen gazdasági társaságnak sem. A cikkben közzétett információk és adatok informatív jellegűek és szubjektívek. Előzetes írásbeli beleegyezés nélkül a weboldal tartalmi alkotóelemei sem nyilvános sem zárt adatbázisokban nem tárolhatóak. Beleegyezés megléte esetén sem változtathatók meg a weboldal tartalmi és formai alkotóelemei közzététel céljából, ill. azok nem használhatók fel a weboldal céljaitól eltérően.

Adatvédelmi tájékoztató

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.