Ételek
Enikő

Enikő

szombat, 13 augusztus 2016 19:17

Tanácsok kánikulában

Ha a hőmérséklet tartósan 30 fok felett van az ásványvíz fogyasztás jelentősen megnövekszik, számolnak be a kereskedők. Az üdítő fogyasztás 20-30 százalékkal, míg a sörfogyasztás 30-40 százalékkal magasabb ezeken a napokon.

kedd, 09 augusztus 2016 17:03

Jogszabály változás

Változott a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény:

Az élelmiszerüzemek létesítésére vonatkozó alapvető higiéniai szabályok, követelmények.

péntek, 08 január 2016 10:23

Tesco Organic Mayonnaise

A tojássárgája a teljes tojás fehérjetartalmának 43%-át, míg a zsírtartalom 99%-át adja. Az élelmiszeripar szempontjából a legfontosabb tulajdonsága a magas tápértéke mellet az emulgeáló hatása. A tojássárgájában lévő lecitinnek köszönhető, hogy a majonézben az olaj nem válik külön, egynemű, stabil állományt képez a hidrofil (vízszerető) összetevőkkel. 

vasárnap, 08 november 2015 18:16

Fagyasztás hatása az élelmiszerekre

A XX. század elején 1906-ban készült el Magyarországon az első hűtőház, amely akkoriban Közép-Európában a legnagyobb befogadó képességű volt.

 

Nem akarsz lemaradni? Kövess minket!

 

Az itt közzétett összetétel adatok cask tájékoztató adatok, az információk folyamatos frissítésén dolgozunk, de minden gyártói változást nem tudunk azonnal átvezetni. A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal tartalma az üzemeltető szellemi terméke, amely kizárólag a vonatkozó törvényi kereteken belül használható fel. A cikkek megírása non profit jellegűek, nem volt befolyása a tartalmi részre egyetlen gazdasági társaságnak sem. A cikkben közzétett információk és adatok informatív jellegűek és szubjektívek. Előzetes írásbeli beleegyezés nélkül a weboldal tartalmi alkotóelemei sem nyilvános sem zárt adatbázisokban nem tárolhatóak. Beleegyezés megléte esetén sem változtathatók meg a weboldal tartalmi és formai alkotóelemei közzététel céljából, ill. azok nem használhatók fel a weboldal céljaitól eltérően.

Adatvédelmi tájékoztató

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.