Ételek
Gellért

Gellért

hétfő, 06 június 2016 11:00

Gyorsfagyasztott zöldségkeverékek

Érdemes elolvasni a gyorsfagyasztott zöldségkeverékek összetevőit.

A kísérleti alanyok azonos reggelijük elfogyasztása után, három órára rá, olyan emulziós italt fogyasztottak, amiben a tápanyagtartalom azonos, de az olaj részecskemérete eltérő volt.

szerda, 02 szeptember 2015 20:22

Kóreai bögrés leves tésztával

Ott tartunk, hogy az élelmiszerben az adalékanyagokat, a levegőt és a díszes csomagolást, valamint a gyártó és a kereskedő munkadíját fizetjük meg, mivel értékes alapanyagot nem tartalmaz. 

kedd, 04 augusztus 2015 20:21

Érdekességek a fermentált rizslisztről

A fermentáció során, a gomba és a rizs kapcsolatából különböző biológiai hatóanyagok keletkeznek, mint a monakolin-K, citrinin. Korábbi kutatások bebizonyították, hogy a citrinin nagyobb mennyiségben károsíthatja a vesét, ezért a fermentált rizsliszt élelmiszeripari felhasználást a 90-es években az EU-ban korlátozták. 

kedd, 04 augusztus 2015 19:21

Ritka és egészséges alapanyag!

Olyan élelmiszer amiben megtalálható a fermentált rizsliszt, meglehetősen ritka. Az Vitasia (Lidl) termékcsalád egyik levespasztájában szerepel az összetevők között. Tiltott alapanyag az élelmiszerben?
 
szerda, 01 július 2015 20:35

Tényleg jobb a barna cukor?

Az interneten böngészve találtam e tárgykörre, ahol a szerző a kérdésre nemleges választ ad. Feleletét gyártástechnológiai elvekre alapozza, miszerint a barna cukor előállítása csupán a legutolsó fázisban tér el a fehér cukorétól, amikor a megtisztított szacharózhoz színező anyagot kevernek.1 Biztos, hogy minden esetben így zajlik?

 

Nem akarsz lemaradni? Kövess minket!

 

Az itt közzétett összetétel adatok cask tájékoztató adatok, az információk folyamatos frissítésén dolgozunk, de minden gyártói változást nem tudunk azonnal átvezetni. A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal tartalma az üzemeltető szellemi terméke, amely kizárólag a vonatkozó törvényi kereteken belül használható fel. A cikkek megírása non profit jellegűek, nem volt befolyása a tartalmi részre egyetlen gazdasági társaságnak sem. A cikkben közzétett információk és adatok informatív jellegűek és szubjektívek. Előzetes írásbeli beleegyezés nélkül a weboldal tartalmi alkotóelemei sem nyilvános sem zárt adatbázisokban nem tárolhatóak. Beleegyezés megléte esetén sem változtathatók meg a weboldal tartalmi és formai alkotóelemei közzététel céljából, ill. azok nem használhatók fel a weboldal céljaitól eltérően.

Adatvédelmi tájékoztató

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.