Kutyori-Konyha interjú, ahol a finomságok készülnek

Készítette:  
Értékelje az írást
(3 szavazat)

„Nincsen olyan édes gyümölcs, amelyet a Kutyori-Konyha ne tudna még finomabbá tenni.” A Kutyori-Konyha több, mint 12 éves tapasztalatával új színt és merészséget hozott a gyümölcs és zöldségfeldolgozás iparába. Nyitni mertek az új ízek iránt (pl. csokoládés, mogyorós…) és mindezt úgy, hogy megőrizték a hagyományos elkészítési technikákat. A velük készített interjút alább olvashatjátok.

Hogyan kezdődött a vállalkozás és honnan ered a szenvedély a magas gyümölcstartalmú lekvárok, dzsemek, toppingok iránt?

A Kutyori-Konyha vállalkozása egyéni vállalkozásként indult, és több mint 12 éves múltra tekint vissza. A Kft. lassan két éve alakult meg és jelenleg több munkatársa is van. A családi vállalkozás ötlete mindenekelőtt abból adódik, hogy a cégvezető Balla Györgyi már közel 30 éve gyümölcsfeldolgozással foglalkozik szakmájából eredendően, Hont a gyümölcstermesztő vidék (Nógrád megye) nyugati végében fekvő település, mely nagy gyümölcstermesztő és feldolgozó hagyományokkal is rendelkezik. A helyi termelők már évszázadok óta készítenek gyümölcszseléket, gyümölcslekvárokat, gyümölcsszörpöket és ivóleveket.


Szerencsére az ország nagy része már kezdi előnyben részesíteni a kisebb vállalkozásokat a nagy multikkal szemben. Kezdenek az egyre minőségibb termékek felé fordulni. Mennyire érzik magukat ennek a részesének?

A Kutyori-Konyha Kft. vezetősége szívén viseli a kistermelők és a hazai termelők ügyét, főként a minőségi magyar termékek előállítása szempontjából. Fontos, hogy a fogyasztók magas gyümölcs/zöldségtartalmú készítményéket, lekvárokat többnyire természetes és nullkalóriás cukorral készítve, természetes aromákkal ízesítve elérhető árakon megvásárolhassák.

 

Hogyan tapasztalják, inkább a hagyományos termékek fogynak jobban vagy az emberek kezdenek nyitni más ízek iránt is?

Minden régió más- és más hagyományokkal rendelkezik, így a kérdésre nem lehet egyszerűen igennel vagy nemmel válaszolni. Természetesen a vásárlók többsége nyitott az új ízek iránt, például Magyarországon mindezidáig nem volt kifejezetten elérhető a csokoládés, vaníliás, mogyorós, gabonapelyhes készítményekből készült lekvárok, szörpök, joghurtok stb. Úgy érezzük, hogy hála munkásságunknak, az ország számos pontján megkedveltettük a vásárlókkal ezeket az új ízeket is


Mi a titka annak, hogy ilyen jó minőségű élelmiszereket állítanak elő?

Mindenekelőtt a hazai termelőktől felvásárolt gyümölcsök és hozzávalók. Továbbá a magas gyümölcs és zöldségtartalom.

 

Szakmájuk során honnan inspirálódnak?

A vásárlói visszajelzések elsőrendűek. Próbáljuk az ő ízlésük szerint formálni termékeinket.

 

Milyen speciális étrendet követő fogyasztók igényeit tudják kielégíteni termékeikkel (pl. diabetikus, csökkentett energiatartalmú és E-mentes lekvárok)?

Minden speciális igényt ki tudunk elégíteni, számos partnerünk kizárólag diabetikus, csökkentett energiatartalmú vagy E-mentes, paleo és vegán lekvárokat vásárol tőlünk.

 

Ha egy porfagylaltokat előállító cég szeretne gyümölcsösebb termékeket forgalmazni, számukra is tudnának javaslatokat adni?

Természetesen minden vevői/vásárlói igényt ki tudunk elégíteni, egy személyes találkozó után megbeszélnénk a részleteket és az egyéni kérések alapján elkészítenénk különféle mintadarabokat, melyeket az ügyfél kóstolás után véleményezne, és további személyes konzultáció után a gyártás is megkezdődhetne.

 

Nagyon tetszik, hogy az oldalukon bemutatják üzemüket. Nem árulnak zsákbamacskát, mindenki láthatja, hogy hol készül egy adott termék. Mennyire mondható ez tudatosnak?

A Kutyori-Konyha Kft. egy gyönyörű környezetben a Szlovák határ melletti kis faluban, erdővel, mezővel szegélyezve helyezkedik el. Természetesen ez ad a feldolgozó számára egy turisztikai potenciált is, miszerint termékeinket egy ízlésesen hagyományos technikákkal és modern építészeti elemekkel kialakított bemutatóteremben is meg tudják tekinteni, a lekvár főzés rejtelmeibe is be tudjuk avatni látogatóinkat, és egy kellemes délutánt is eltölthetnek pihenő- és élményparkunkban gyermekeikkel.

 

Hogyan történik a termékek fejlesztése?

Elsősorban a termelés hatékonysága az Európai szabványoknak megfelelő technikai eljárásoknak köszönhető, melyek meggyorsítják, és fogyasztásra megbízhatóvá teszik termékeink fejlesztését és elkészítését. A termékek csomagolása egy modern technikai berendezésekkel felszerelt üzemhelységben történik, így gyorsan és hatékonyan dolgozhatunk, a lehető legmagasabb élelmiszeripari biztonsági szabályok betartása mellett.

 

Milyen minőségbiztonsági paraméterekre vizsgálják a készterméket?

A Kutyori-Konyha lekváros műhely már a kezdetek óta rendelkezik a legkomolyabb előírásoknak megfelelő HACCP bizonyítványokkal is, így az üzemben előállított termékeink minden szempontból megfelelnek a legszigorúbb Európai Uniós előírásoknak is.

 

Az elkövetkező években miben szeretnének még fejlődni és milyen újabb piaci igényeket akarnak kielégíteni?

Termékeink kiskereskedelmi forgalomba készülnek, szeretnénk bővíteni terméklistánkat és az internetes kereskedelem fórumára is szeretnénk belépni. 

Elolvasva: 1924 alkalommal Utolsó frissítés: kedd, 04 április 2017 12:18

Írja meg véleményét

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező. HTML kód használata nem engedélyezett!

 

Nem akarsz lemaradni? Kövess minket!

 

Az itt közzétett összetétel adatok cask tájékoztató adatok, az információk folyamatos frissítésén dolgozunk, de minden gyártói változást nem tudunk azonnal átvezetni. A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal tartalma az üzemeltető szellemi terméke, amely kizárólag a vonatkozó törvényi kereteken belül használható fel. A cikkek megírása non profit jellegűek, nem volt befolyása a tartalmi részre egyetlen gazdasági társaságnak sem. A cikkben közzétett információk és adatok informatív jellegűek és szubjektívek. Előzetes írásbeli beleegyezés nélkül a weboldal tartalmi alkotóelemei sem nyilvános sem zárt adatbázisokban nem tárolhatóak. Beleegyezés megléte esetén sem változtathatók meg a weboldal tartalmi és formai alkotóelemei közzététel céljából, ill. azok nem használhatók fel a weboldal céljaitól eltérően.

Adatvédelmi tájékoztató

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.