Érdemes adalékmentes sót használni!

Készítette:  
Értékelje az írást
(0 szavazat)
A só olcsó, feljavítja a termék ízét, növeli a hús izomfehérjéinek duzzadóképességét és megtartja a vizet amivel növeli az árucikk tömegét. Tassi Adalékmentes Erdélyi Só jó választás.
 
Pontos és kurrens adatokat nincsenek arra vonatkozóan, hogy mekkora az egy főre jutó tényleges sóbevitel. A WHO (World Health Organization) által ajánlott bevitel napi 5 gramm, ami egy teáskanálnyi mennyiség.
 
 
Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) adatai alapján hazánkban a férfiak átlagos napi sóbevitele 18 gramm, a nőknél 14 gramm, ami messze meghaladja az ajánlott 5 grammot. Ezek alapján éves szinten 6,57 kg, de más közlemények szerint 13-15kg só-t fogyasztunk, az ajánlott évi 1,825 kg maximális bevitel helyett.
 
Ekkora mennyiségnél, fontos hogy milyen sót használunk fel.  A Tassi Adalékmentes Erdélyi Só testhezálló választás. Nem tartalmaz csomósodásgátló anyagot sem, ezért célszerű felbontás után jól zárható edényben tárolni, mert összetapadnak a só szemcsék.
 
A só- tartalom fokozatos csökkentése lehetővé teszi az ízek felfedezését. A só helyettesítésére alkalmas fűszerek a borsikafű, majoranna, szurokfű, kömény, rozmaring, bazsalikom, petrezselyem, zeller, oregano szárított és friss változata.  
 
A jövőben az élelmiszer-gyártók a termékek előállításánál sóból kevesebbet tartalmazó változatra kell törekedniük. 
Elolvasva: 2754 alkalommal Utolsó frissítés: péntek, 16 december 2016 14:08

2 comments

Írja meg véleményét

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező. HTML kód használata nem engedélyezett!

 

Nem akarsz lemaradni? Kövess minket!

 

Az itt közzétett összetétel adatok cask tájékoztató adatok, az információk folyamatos frissítésén dolgozunk, de minden gyártói változást nem tudunk azonnal átvezetni. A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal tartalma az üzemeltető szellemi terméke, amely kizárólag a vonatkozó törvényi kereteken belül használható fel. A cikkek megírása non profit jellegűek, nem volt befolyása a tartalmi részre egyetlen gazdasági társaságnak sem. A cikkben közzétett információk és adatok informatív jellegűek és szubjektívek. Előzetes írásbeli beleegyezés nélkül a weboldal tartalmi alkotóelemei sem nyilvános sem zárt adatbázisokban nem tárolhatóak. Beleegyezés megléte esetén sem változtathatók meg a weboldal tartalmi és formai alkotóelemei közzététel céljából, ill. azok nem használhatók fel a weboldal céljaitól eltérően.

Adatvédelmi tájékoztató

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.