Ritka és egészséges alapanyag! Featured

Készítette:  
Értékelje az írást
(0 szavazat)
Olyan élelmiszer amiben megtalálható a fermentált rizsliszt, meglehetősen ritka. Az Vitasia (Lidl) termékcsalád egyik levespasztájában szerepel az összetevők között. Tiltott alapanyag az élelmiszerben?
 
Összetevők: víz, 34% miso paszta (szójabab, rizs, étkezési só, fermentált rizsliszt), étkezési só, 5% szójaszósz (víz, szójabab, búza, étlezési só), szaké, módsított tápiókakeményítő, élesztőkivonat, cukor, fermentált nádcukor, étkezési sav: tejsav, tartósítószerek: kálium-szorbát, nátrium benzoát; koriander.
 
 
A termék csomagolásával és ízével, és megjelenésével kapcsolatos észrevételek:
A doboz alján látható, hogy „a csomag 8, egyenként 30g-os adagot tartalmaz”, ami nem felelt meg a valóságnak (bár a nettó tömegnél fel volt tüntetve a 240 g), helyette három darab, egyenként 80 g-os műanyag tasak volt található.
 
Az elkészítési javaslat szerint 850 ml forrásban lévő vízhez kell hozzáadagolni kevergetés közben a tasak tartalmát. Félreérthetően van megjelölve az adagolást, ezért mind a három tasakot hozzáadtam az előkészített vízhez. Kevergetés közben érdekes módon pezsgés volt megfigyelhető.
 
A csomagoláson ajánlott Wakame tengeri alga, daikon retek (jégcsap retek) és egyéb zöldségek nélkül került kipróbálásra. A kóstolás során erősen sós, savanykás, tömény szója íz volt érezhető, így ebben a formában nem nyújtott egy csepp élvezetet sem. 
 
A fermentált rizsliszt összességében nagyon hasznos alapanyag, de nem mindegy, hogy milyen egyéb összetevők mellett fordul elő. Hasonló termékről, ami fermentált rizslisztet tartalmazna (tiltott az Eu-országaiban), nem ismertek. Meglepetés volt, a Misosuppénél, hogy szaké (japán rizsbor) is szerepel a levespasztában.
Elolvasva: 2162 alkalommal Utolsó frissítés: péntek, 16 december 2016 13:42

Írja meg véleményét

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező. HTML kód használata nem engedélyezett!

 

Nem akarsz lemaradni? Kövess minket!

 

Az itt közzétett összetétel adatok cask tájékoztató adatok, az információk folyamatos frissítésén dolgozunk, de minden gyártói változást nem tudunk azonnal átvezetni. A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal tartalma az üzemeltető szellemi terméke, amely kizárólag a vonatkozó törvényi kereteken belül használható fel. A cikkek megírása non profit jellegűek, nem volt befolyása a tartalmi részre egyetlen gazdasági társaságnak sem. A cikkben közzétett információk és adatok informatív jellegűek és szubjektívek. Előzetes írásbeli beleegyezés nélkül a weboldal tartalmi alkotóelemei sem nyilvános sem zárt adatbázisokban nem tárolhatóak. Beleegyezés megléte esetén sem változtathatók meg a weboldal tartalmi és formai alkotóelemei közzététel céljából, ill. azok nem használhatók fel a weboldal céljaitól eltérően.

Adatvédelmi tájékoztató

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.