Eridanous sütőkeverék és élesztő görög fánkhoz

Készítette:  
Értékelje az írást
(0 szavazat)

Kisebb tömegből nagyobb térfogatot. A térfogatnövelők használatának alapja, hogy bomlásuk gázképződéssel jár, amely megnöveli a termék térfogatát. Az adalék anyag egy része elbomlik (pl. CO2), viszont egy részük visszamarad. Az élesztő is térfogatnövelő anyag és a belőle készített termékeket a candidiasisban szenvedők nem fogyaszthatnak.

Összetevők: búzaliszt, cukor, étkezési só, térfogatnövelő szerek: nátrium-karbonátok, nátrium-foszfátok. Élesztő: szárított élesztő. Emulgeálószer: szorbitan-monosztearát.

  • A foszfátok javítják a tészta állományát és a vízfelvevő képességet. 
  • A szorbitán-monosztearát a szorbit nevű mesterséges édesítőszer nátrium-hidroxid és kénsav jelenlétében történő hevítéssel kapják. Jellegéből adódóan stabilizálja a víz-olaj emulziókat.

A lágy tésztát nem sikerült az illusztráción látható módon kisütni és a dobozon nem szerepelt, hogy hány adag elkészítésére elegendő a 2x2 csomag.

A csomag tartalma:

2x250 g sütőkeverék

2x5g élesztő

Forgalmazó: Lidl Magyarország Bt.

 

Elolvasva: 1852 alkalommal Utolsó frissítés: péntek, 16 december 2016 17:58

Írja meg véleményét

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező. HTML kód használata nem engedélyezett!

 

Nem akarsz lemaradni? Kövess minket!

 

Az itt közzétett összetétel adatok cask tájékoztató adatok, az információk folyamatos frissítésén dolgozunk, de minden gyártói változást nem tudunk azonnal átvezetni. A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal tartalma az üzemeltető szellemi terméke, amely kizárólag a vonatkozó törvényi kereteken belül használható fel. A cikkek megírása non profit jellegűek, nem volt befolyása a tartalmi részre egyetlen gazdasági társaságnak sem. A cikkben közzétett információk és adatok informatív jellegűek és szubjektívek. Előzetes írásbeli beleegyezés nélkül a weboldal tartalmi alkotóelemei sem nyilvános sem zárt adatbázisokban nem tárolhatóak. Beleegyezés megléte esetén sem változtathatók meg a weboldal tartalmi és formai alkotóelemei közzététel céljából, ill. azok nem használhatók fel a weboldal céljaitól eltérően.

Adatvédelmi tájékoztató

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.