Lépjen fel a Tescoval az élelmiszerpazarlás ellen!

Készítette:  
Értékelje az írást
(0 szavazat)

Egyre népszerszerűbb a vásárlók körében a Tesco által 2017 januárjában indított „Perfectly Imperfect” program, amely az élelmiszerpazarlás ellen igyekszik fellépni. A nagy közkedveltség miatt áprilistól újabb 8 áruházban lehet ilyen esztétikai hibás, ám minőségileg kifogástalan zöldségeket és gyümölcsöket vásárolni. Így összesen már 20 áruház csatlakozott a kezdeményezéshez.

A Perfectly Imperfect kategória termékei, olyan áruk, amelyek kinézetre nem tökéletesek, viszont ugyanolyan finomak, mint a társaik (például: kisebbek, nagyobbak, héjhibájuk van). A termelők eddig ezeket nem tudták eladni, így általában kidobásra kerültek vagy takarmányozási célokra használták fel.

A Tesco idén úgy gondolta, hogy ezeket a kevésbé szép gyümölcsöket és zöldségeket is átveszi, és kedvezőbb áron értékesíti. A kezdeményezés legfontosabb célja, hogy a termőföldtől az asztalig segítse csökkenteni az élelmiszer-pazarlást. Egyelőre répa, alma és burgonya kapható a program keretében, de a vásárlók igényeinek megfelelően igyekeznek tovább bővíteni a termék palettát.

A Perfectly Imperfect akciót folytató áruházak:

·         Budapest Budaörs

·         Budapest Fogarasi út

·         Budapest Pesti út

·         Budapest Váci út

·         Debrecen Extra

·         Eger

·         Győr

·         Gyula

·         Hajdúszoboszló

·         Kaposvár

·         Monor

·         Mosonmagyaróvár

·         Nagykőrös

·         Orosháza

·         Pécs 3

·         Siófok

·         Sopron

·         Szeged Tesco Extra

·         Szigetvár

·         Szolnok Extra

További információk a programmal kapcsolatban: http://tesco.hu/perfectly-imperfect/

Egyébként nem is olyan új keletű ez a kezdeményezés. Jamie Oliver Angliában már évekkel ezelőtt próbálta meggyőzni a nagy áruházláncokat, hogy vegyék át a „csúnyább” zöldségeket és gyümölcsöket. Emellett olyan főzőműsorokat is készített, amelyben az otthoni maradékok felhasználására ösztönzi az embereket és nem pedig a kidobásukra.

Ha csatlakozna Jamiehez vagy csak további információkat szeretne megtudni: http://www.jamiesfoodrevolution.org/

Elolvasva: 1038 alkalommal Utolsó frissítés: hétfő, 08 május 2017 08:01

Írja meg véleményét

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező. HTML kód használata nem engedélyezett!

 

Nem akarsz lemaradni? Kövess minket!

 

Az itt közzétett összetétel adatok cask tájékoztató adatok, az információk folyamatos frissítésén dolgozunk, de minden gyártói változást nem tudunk azonnal átvezetni. A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal tartalma az üzemeltető szellemi terméke, amely kizárólag a vonatkozó törvényi kereteken belül használható fel. A cikkek megírása non profit jellegűek, nem volt befolyása a tartalmi részre egyetlen gazdasági társaságnak sem. A cikkben közzétett információk és adatok informatív jellegűek és szubjektívek. Előzetes írásbeli beleegyezés nélkül a weboldal tartalmi alkotóelemei sem nyilvános sem zárt adatbázisokban nem tárolhatóak. Beleegyezés megléte esetén sem változtathatók meg a weboldal tartalmi és formai alkotóelemei közzététel céljából, ill. azok nem használhatók fel a weboldal céljaitól eltérően.

Adatvédelmi tájékoztató

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.