Újítások Magyarország harmadik legnépszerűbb ásványvízgyártó cégénél, a Magyarvíz Kft-nél

Készítette:  
Értékelje az írást
(7 szavazat)

A Magyarvíz Kft. meghatározó szerepet tölt be a hazai ásványvíz gyártó cégek között. A Magyarvíz Kft. 2000-ben alakult, az ásványvíz kitermelése és forgalmazása 2002-ben kezdődött Lajosmizsén. A cég kezdetben döntően sajátmárkás termékeket állított elő és forgalmazott, mára a Primavera mellett két másik márkát is felépített és sikeresen forgalmaz: a Mizse (szénsavas, mentes, enyhe, ízesített variációk) és a Zafír ásványvizeket. A folyamatos fejlesztések és bővítések eredményeként számos szakmai és fogyasztói elismerésben részesültek, mint például a Mizsével a fogyasztók szavazatai alapján elnyert 2012-es és 2013-as Év terméke díj.  A társaság 2016-os árbevétele nettó 6,56 milliárd forint volt, ami 300 millió liter – 200 millió palack – ásványvizet jelent. A Mizse ásványvizet 2006 óta fogyasztjuk. 2016-ban megtörtént a Mizse márka teljeskörű arculatváltása: vidám, színes logót, letisztult címkét kapott a termékcsalád, és egy kedves polip kabalaállatot, a vásárlók döntése alapján. 2017-ben a gyártó és raktár kapacitását  is bővítik.

Ma már minden harmadik vásárló a Lajosmizsén palackozott Mizse ásványvizet választja, kiváló minősége és optimális ásványianyag tartalma miatt. Az egyre növekvő igényeket a gyártó csak úgy tudja kielégíteni, ha az éves kapacitását jelentősen megnöveli. Ezért gyártókapacitásukat bővítik egy új gépsorral, amiből mindössze két darab létezik (az is Olaszoroszágban). Így 2018 év elejétől a világ egyik legmodernebb, 100 millió palack/év kapacitású gépsort helyeznek üzembe, amely lehetővé teszi azt is, hogy a Mizse ásványvíz új, formatervezett palackba kerüljön. A cég raktárkapacitását is bővíti egy 4 000 m2-es raktárépülettel, amelyet már az idei szezon előtt átadnak.

Bőven lesz pufferkészlet is


Az elmúlt években történt – elsősorban tulajdonosi – átrendeződés különböző módon befolyásolta a hazai ásványvíz piacot: több márka jelentős csökkenést könyvelt el, mások (elenyésző számban) tovább erősödtek. A terület egyik meghatározó szereplője, a Magyarvíz Kft. tartja dobogós helyezését: a Mizse eladásai tavaly több mint 10%-kal nőttek az előző évhez képest, és ez a dinamika már az idei első negyedévben is megmutatkozott.
A lajosmizsei telephelyen jelenleg 215 millió palack ásványvizet állítanak elő. Ennek nagy részét a Mizse és a Primavera márkák, kisebb hányadát pedig a Zafír ásványvíz adja. A megnövekedett vásárlói igények kielégítése érdekében, egy új beruházás keretében, elindult a negyedik gyártósor integrálása. A 2018 januárjában startoló egyedi tervezésű, homogén (kizárólag szénsavmentes) hightech gépsorral az összkapacitás meghaladja majd az évi 300 millió palackot.


„Piacunk sajátosságaként előfordulhat, hogy nyáron a vásárlói igény meghaladja a gyártók napi kapacitását. A főszezonban a Magyarvíz Kft. ez idáig biztos szállító volt, és hogy ez továbbra is így legyen, ráerősítünk az új, világszínvonalú gyártósorral” – mondta Balog Zoltán kereskedelmi igazgató. Majd hozzátette: májustól már a 16 500 raklapos teljes raktárkapacitással készülnek.

A vállalat kiemelt figyelmet fordít az egészség megőrzése és a sportolás köré szerveződő megmozdulásokra, ezért természetes ásványvizeivel folyamatosan támogat országos és regionális (pl. futó, triatlon) rendezvényeket, kosárlabda és kerékpáros szervezeteket, valamint kórházakat és egészségügyi intézményeket.

Animáció a címkén – poliptáncoltatással
A Mizsére ma már a fogyasztók is úgy tekintenek, mint a család vizére. Tavaly a vásárlók kabalaállatot is választottak, így lett a márka „arca” a polip. A társaság az idén egy olyan újszerű, az élelmiszerek között eddig unikálisnak számító megoldást választott, amiben egy mobil app és a kiterjesztett valóság kap főszerepet. 2017 áprilisában a polip meglepő fordulattal rukkol előa magyar fejlesztésű, ingyenesen letölthető, LARA* applikációval életre is kel. Tablettel, okostelefonnal bárki lecsalhatja a címkéről, citylight plakátról a mozgatható polipot, és közös fotót készíthet vele, háttérben a valós környezettel. A tesztelést követően Balog Zoltán elmondta: „Ez a technológiai újdonság vizuális élményt nyújt és játékra ösztönözi a család bármely tagját. Egy képen találkozik a virtuális valósággal minden, ami körülöttünk vagy a szemünk előtt van. Ez biztosan kiváltja majd mindenkiből a ’wow’ (Azt a mindenit!) érzést, egyben erősíti a márkához való kötődést.”

 

Elolvasva: 1271 alkalommal Utolsó frissítés: szerda, 19 április 2017 17:37

Írja meg véleményét

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező. HTML kód használata nem engedélyezett!

 

Nem akarsz lemaradni? Kövess minket!

 

Az itt közzétett összetétel adatok cask tájékoztató adatok, az információk folyamatos frissítésén dolgozunk, de minden gyártói változást nem tudunk azonnal átvezetni. A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal tartalma az üzemeltető szellemi terméke, amely kizárólag a vonatkozó törvényi kereteken belül használható fel. A cikkek megírása non profit jellegűek, nem volt befolyása a tartalmi részre egyetlen gazdasági társaságnak sem. A cikkben közzétett információk és adatok informatív jellegűek és szubjektívek. Előzetes írásbeli beleegyezés nélkül a weboldal tartalmi alkotóelemei sem nyilvános sem zárt adatbázisokban nem tárolhatóak. Beleegyezés megléte esetén sem változtathatók meg a weboldal tartalmi és formai alkotóelemei közzététel céljából, ill. azok nem használhatók fel a weboldal céljaitól eltérően.

Adatvédelmi tájékoztató

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.