Mi a különbség a bolti méz és a termelői méz között?

Készítette:  
Értékelje az írást
(5 szavazat)

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi a különbség méz és méz között. Miért éri meg egyáltalán termelőnél vásárolni? Ezzel kapcsolatban kívánunk egy rövid iránymutatást adni cikkünkben.

A magyar termelőktől származó valódi méz egészséges, világviszonylatban jó minőségű és antibiotikum mentes. Az áruházakban található mézet azonban érdemes alaposabban szemügyre venni. Első körben tekintsünk el a díszes csomagolástól és a származására vonatkozó információkat próbáljuk meg górcső alá venni.

Mi a baj az áruházakban kapható mézzel?

Elsősorban azokkal a bolti mézekkel kapcsolatban kell gyanakodni, amelyek beszerzési forrása ellenőrizhetetlen. Vannak olyan mézek, melyeket nagytételben vásárolják meg, majd összeöntik, javítják az állagát, keverik, majd csomagolják, palackozzák. Az üvegekbe, tasakokba való kiszerelés után sem állagában, sem tápanyagában, sem pedig fajtatisztaságában nem lehet egy lapon említeni a termelői mézzel.

 

Óvakodjon az import méztől

„EU-országokból és EU-n kívüli országokból származó mézkeverék” – Az élelmiszer biztonsággal foglalkozó szakemberek egybehangzó véleménye az, hogy óvakodjon az ilyen és ehhez hasonló jelölésű mézektől. Miért?

  • tápanyagát tekintve sokszor silány minőségű
  • összetétele nem ismert, az egészségre gyakorolt hatása kétséges
  • a magyar méhészeket rossz helyzetbe hozza
  • általában kínai ipari mézet takar. Sajnos előfordulhat, hogy a hamisított importméz alapja közönséges cukorszirup, ráadásul nem lehet tudni, milyen egyéb szennyező, egészségre ártalmas anyagokat, vegyületeket tartalmazhat.

 

Vásároljon megbízható forrásból!

2014 óta a magyar akácméz Hungarikum lett. Támogassa a hazai, minőségi magyar mézet. Vásároljon mindig olyan mézet, amelyen megtalálható a termelő neve.

 Vásároljon mindig megbízható forrásból! Menjen biztosra, vásároljon közvetlenül a termelőtől! Keresse a dombornyomott OMME védjegyet vagy zárszalagot a mézes üvegeken!

Elolvasva: 2822 alkalommal Utolsó frissítés: szerda, 22 február 2017 19:24
Szilágyi Tímea

Szilágyi Tímea több mint 10 éve marketing tanácsadóként, szövegíróként tevékenykedik. Megrendelői elsősorban kkv szektorból kerülnek ki. Ügyfelei között számos olyan élelmiszeripari cég található, akiket már az indulás óta marketing szakértelmével támogat. Így került szorosabb kapcsolatba az élelmiszer marketinggel. 

Írja meg véleményét

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező. HTML kód használata nem engedélyezett!

 

Nem akarsz lemaradni? Kövess minket!

 

Az itt közzétett összetétel adatok cask tájékoztató adatok, az információk folyamatos frissítésén dolgozunk, de minden gyártói változást nem tudunk azonnal átvezetni. A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal tartalma az üzemeltető szellemi terméke, amely kizárólag a vonatkozó törvényi kereteken belül használható fel. A cikkek megírása non profit jellegűek, nem volt befolyása a tartalmi részre egyetlen gazdasági társaságnak sem. A cikkben közzétett információk és adatok informatív jellegűek és szubjektívek. Előzetes írásbeli beleegyezés nélkül a weboldal tartalmi alkotóelemei sem nyilvános sem zárt adatbázisokban nem tárolhatóak. Beleegyezés megléte esetén sem változtathatók meg a weboldal tartalmi és formai alkotóelemei közzététel céljából, ill. azok nem használhatók fel a weboldal céljaitól eltérően.

Adatvédelmi tájékoztató

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.