Az olaj cseppek méretének csökkentésével, mérséklődik az étvágy.

Készítette:  
Értékelje az írást
(0 szavazat)

A kísérleti alanyok azonos reggelijük elfogyasztása után, három órára rá, olyan emulziós italt fogyasztottak, amiben a tápanyagtartalom azonos, de az olaj részecskemérete eltérő volt.

Ebben a kísérletben harmincnégy egészséges férfi vett részt. Az italokban 2 g fehérje, 4 g szénhidrát, és  30 g zsír volt emulgeálva, 2 és 50 µm nagyságban. A jelenlévők elmondták, hogy a eltérő módon feldolgozott italok között érzékszervi különbség nem volt tapasztalható. A résztvevők ezután elfogyasztották a tetszés szerinti mennyiségű tészta ebédjüket. A 2 µm nagyságú emulziós italt fogyasztók között szignifikánsan kimutatható volt, hogy 12.3 %-al ( 67.7 g vagy 62.4 kcal) kevesebb kalóriát vettek magukhoz a kísérleti személyek.

Forrás: Appetite Journal

 

Elolvasva: 1605 alkalommal Utolsó frissítés: péntek, 16 december 2016 16:48

Írja meg véleményét

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező. HTML kód használata nem engedélyezett!

 

Nem akarsz lemaradni? Kövess minket!

 

Az itt közzétett összetétel adatok cask tájékoztató adatok, az információk folyamatos frissítésén dolgozunk, de minden gyártói változást nem tudunk azonnal átvezetni. A tartalom szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal tartalma az üzemeltető szellemi terméke, amely kizárólag a vonatkozó törvényi kereteken belül használható fel. A cikkek megírása non profit jellegűek, nem volt befolyása a tartalmi részre egyetlen gazdasági társaságnak sem. A cikkben közzétett információk és adatok informatív jellegűek és szubjektívek. Előzetes írásbeli beleegyezés nélkül a weboldal tartalmi alkotóelemei sem nyilvános sem zárt adatbázisokban nem tárolhatóak. Beleegyezés megléte esetén sem változtathatók meg a weboldal tartalmi és formai alkotóelemei közzététel céljából, ill. azok nem használhatók fel a weboldal céljaitól eltérően.

Adatvédelmi tájékoztató

Weboldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért elősegítéséért.
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről.